Suomen itsenäisyyden uhkaajat: Venäjä, EU ja GCM

Suomen vapauden ja itsenäisyyden saavuttaminen oli vaikea ja raskas savotta. Siispä niitä pitää puolustaa kulloisiakin uhkia vastaan. Maamme itsenäisyys ja kansallinen itsemääräämisoikeus ovat jälleen kerran vakavasti uhattuina ja kaksi uhkaa korostuu: 1) aggressiivinen ja laajentumishaluinen Venäjä sekä 2) Euroopan unioni ja GCM eli maailmanlaajuinen migraatiosuunnitelma.

Veijo Meri kirjoitti aikoinaan neliosaisen Suomen historian, joka oli täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia, joita kirjailija kuvaa nasevammin kuin etääntyneempi akateeminen historiankirjoitus.

Sarjan kolmas osa kertoi itsenäisen Suomen kannalta keskeisestä vuosien 1870 ja 1920 välisestä ajanjaksosta ja sen päänimi oli ”Ei tule vaivatta vapaus.”

Tämä on hyvä muistaa taas nykyaikana, jolloin maamme itsenäisyys ja kansallinen itsemääräämisoikeus ovat jälleen kerran vakavasti uhattuina.

Kaksi keskeistä uhkaa

Nämä uhat, jotka eivät välttämättä ole vakavuusjärjestyksessä, ovat seuraavat:

Venäjän uudelleen herännyt laajentumishaluinen sotilaallinen uhittelu, joka on, kuten historiastamme tiedämme, otettava hyvin vakavasti.

Radikaalisti lisääntynyt ei-eurooppalainen maahanmuutto, joka uhkaa maamme etnistä suomalaisuutta, pahimmassa tapauksessa tuottamalla asteittaisen etnisen suomalaisuuden loppumisen, suomalaisten katoamisen maailman kansojen keskuudesta.

Suurimmat ei-eurooppalaisen maahanmuuton uhat nousevat väestöräjähdystä kokevasta Saharan eteläpuolisesta Afrikasta sekä radikaalin ja ekspansiivisen islamintulkinnan edustajista, heidän taustaideologioistaan ja lähtömaistaan. Lisäksi on huomioitava maantieteellisesti läheisempi ja perinteisempi maahanmuuttouhka eli venäläiset.

EU ja GCM

Maahanmuutto-ongelman vakavuutta lisää se, että sekä alueellinen Euroopan unioni että maailmalaajuiset instituutiot yrittävät pakottaa maamme ottamaan vastaan ei-eurooppalaisia maahanpyrkijöitä.

Huomenna eli pian itsenäisyyspäivän jälkeen alkaa Marokossa 10.–11. joulukuuta 2018 järjestettävä konferenssi, jossa maita vaaditaan hyväksymään maailmanlaajuinen migraatiosuunnitelma (Global Compact for Migration, GCM), joka käytännössä pakottaisi maamme ottamaan vastaan suuria määriä maahanpyrkijöitä.

Tätä hanketta on valmisteltu salassa julkisuudelta jo pitkään. GCM:n lopullisessa versiossa (Final Draft) todetaan, että se tukeutuu valtavaan määrään aikaisempia YK:n julistuksia ja niin edelleen sekä erityisesti New Yorkin pakolais- ja siirtolaisjulistukseen ja Kestävän kehityksen 2030 Agendaan.

New Yorkin julistuksen allekirjoittaneet maat ovat jo tehneet valtavan määrän sitoumuksia, jotka rajoittavat ja ehdollistavat radikaalisti kansallista maahanmuuttopolitiikkaa.

GCM-suunnitelma vahvistaisi New Yorkin pakolais- ja siirtolaisjulistukseen sitoumukset ja käytännössä pakottaisi meidät ottamaan vastaan sellaisia ei-eurooppalaisia ihmisiä, jotka katsovat, että heidän oikeutensa on joukkoraiskata suomalaisia tyttölapsia – nyt tästä uutisoi jopa YLE, hämmästyttävää kyllä.

Sisäministeri Mykkänen

Suomen edustajaksi Marokon konferenssiin on lähdössä sisäministeri Kai Mykkänen, joka esitti jonkin aikaa sitten, että Suomen vuotuinen kiintiöpakolaismäärä pitäisi nostaa 10 000 maahanpyrkijään.

Mykkänen näyttää olevan laskutaidoton pukki kaalimaan vartijana, joka ei ymmärrä, että 10 000 kymmenkertaistuu 10 vuodessa 100 000 yksilöön ja niin edelleen. Näillä maahanpyrkijöillä on taipumus lisääntyä enemmän kuin kantaväestö lisääntyy. Lisäksi pitää huomioida muu maahanmuutto ja siihen liittyvät ”aallot”, jotka tuskin ovat loppuneet vielä.

On myös syytä huomioida, että lapsiraiskausrinkien jäseniin kuului poliisin mukaan kiintiöpakolaisia ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita. Myös Turun terroristi kuului jälkimmäisiin, kuten ilmeisesti myös viimeaikaiset linja-autoterrorismin yrittäjät, joita keskusrikospoliisi syyttää ”liikennetuhotyön yrityksestä”, mutta ”tekoja ei tällä hetkellä tutkita terroristisina tekoina”.

Puolustustaistelu

Kun ei kerran vapaus ja itsenäisyys tulleet vaivatta ja niiden aikaansaaminen vaati suuria uhrauksia, ei vain muutamilta suuryksilöiltä, vaan käytännössä koko kansalta, nyt pitäisi olla selkärankaa puolustaa tätä vaivalla hankittua vapautta.

Puolustustaistelun etulinja on juuri nyt Brysselissä ja Marrakechissa ja välittömänä itsenäisyyden ja kansallisen itsemääräämisoikeuden puolustustoimenpiteenä pitää olla se, ettei Suomi osallistu ollenkaan Marrakechin konferenssiin, eikä missään olosuhteissa allekirjoita GCM-sopimusta.

Vapaus ja itsenäisyys ovat paljon helpompia menettää kuin saada, joten eipä anneta lyhytnäköisen ja sinisilmäisen ajattelun sekä vastuuttomien toimenpiteiden tuhota itsenäisyyttämme.

Petri Minkkinen

P.S. Suosittelen lukemaan New Yorkin pakolais- ja siirtolaisjulistuksen (2016) kunnolla. Siinä valtiot tekivät sitoumuksia, jotka pitäisi nyt vahvistaa Marrakechissa. Käytännössä GCM-sopimus tekisi sitoumuksista velvoittavia, koska siinä vahvistetaan/vakuutetaan uudelleen (reaffirm) New Yorkin julistuksella tehdyt sitoumukset (we commit…, tai commitment…). Sen ei pidä antaa hämätä, että Marrakechin sopimuksen Final Draftissa esitetään, että GCM ei ole juridisesti sitova ja että se ylläpitää (upholds) valtioiden suvereniteettia. Samassa johdannon (preamble) 7. kohdassa todetaan, että GCM rakentuu valtioiden New Yorkin julistuksessa tekemille SITOUMUKSILLE. Niin ikään todetaan, että yksikään valtio ei pysty käsittelemään (address, kääntyy myös muotoon ”jättää jonkun haltuun”) migraatiota yksin ja että se ylläpitää (upholds) kansainvälisen oikeuden niille asettamia VELVOITTEITA (obligations). On syytä huomioida, että väittämä, että yksittäinen valtio ei pystyisi itse käsittelemään siihen kohdistuvia migraatioita, on tosiasiallisesti virheellinen.

Tässä linkki New Yorkin julistukseen, josta näette kuinka valtava määrä sitoumuksia siinä on tehty: https://www.iom.int/sites/default/files/our_work/ODG/GCM/NY_Declaration.pdf

Tässä myös GCM-linkit ja YK:n linkki New Yorkin julistukseen:

– GCM-konferenssin sivu, https://www.iom.int/global-compact-migration

– GCM Final Draft, https://refugeesmigrants.un.org/sites/default/files/180711_final_draft_0.pdf

– YK ja New York, https://refugeesmigrants.un.org/declaration

Kirjalähde:

Veijo Meri (1995) Ei tule vaivatta vapaus. Suomi 1870-1920. Helsinki/Keuruu: Otava.

Muut lähteet:

– ”Koiviston Auton toimitusjohtaja kertoo, mitä tapahtui Uuraisilla lähes 90 kilometrin tuntivauhdissa”, Ilta-Sanomat (Miikka Hujanen), 5.12.2018, https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005922757.html

– ”Poliisi tarkentaa tietoja liittyen kolmeen alaikäiseen kohdistuneeseen seksuaalirikokseen Oulussa”, Poliisi, tiedotteet (Oulu), 5.12.2018, https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/poliisi_tarkenta…

– ”KRP vaatii kahta vangittavaksi liikennetuhotyön yrityksestä”, Poliisi, tiedotteet (Keskusrikospoliisi) 7.12.2018, https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/krp_vaatii_kahta…

pminkkin
Sitoutumaton Helsinki

Valtiotieteiden tohtori, tutkija, tietokirjailija ja Tiede- ja taideyhdistys KAKTUS ry:n puheenjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu