Petri Minkkinen Tutkijan näkökulmia ja ehdotuksia

Suomen itsenäisyyden uhkaajat: Venäjä, EU ja GCM

Suomen vapauden ja itsenäisyyden saavuttaminen oli vaikea ja raskas savotta. Siispä niitä pitää puolustaa kulloisiakin uhkia vastaan. Maamme itsenäisyys ja kansallinen itsemääräämisoikeus ovat jälleen kerran vakavasti uhattuina ja kaksi uhkaa korostuu: 1) aggressiivinen ja laajentumishaluinen Venäjä sekä 2) Euroopan unioni ja GCM eli maailmanlaajuinen migraatiosuunnitelma.

Veijo Meri kirjoitti aikoinaan neliosaisen Suomen historian, joka oli täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia, joita kirjailija kuvaa nasevammin kuin etääntyneempi akateeminen historiankirjoitus.

Sarjan kolmas osa kertoi itsenäisen Suomen kannalta keskeisestä vuosien 1870 ja 1920 välisestä ajanjaksosta ja sen päänimi oli ”Ei tule vaivatta vapaus.”

Tämä on hyvä muistaa taas nykyaikana, jolloin maamme itsenäisyys ja kansallinen itsemääräämisoikeus ovat jälleen kerran vakavasti uhattuina.

Kaksi keskeistä uhkaa

Nämä uhat, jotka eivät välttämättä ole vakavuusjärjestyksessä, ovat seuraavat:

Venäjän uudelleen herännyt laajentumishaluinen sotilaallinen uhittelu, joka on, kuten historiastamme tiedämme, otettava hyvin vakavasti.

Radikaalisti lisääntynyt ei-eurooppalainen maahanmuutto, joka uhkaa maamme etnistä suomalaisuutta, pahimmassa tapauksessa tuottamalla asteittaisen etnisen suomalaisuuden loppumisen, suomalaisten katoamisen maailman kansojen keskuudesta.

Suurimmat ei-eurooppalaisen maahanmuuton uhat nousevat väestöräjähdystä kokevasta Saharan eteläpuolisesta Afrikasta sekä radikaalin ja ekspansiivisen islamintulkinnan edustajista, heidän taustaideologioistaan ja lähtömaistaan. Lisäksi on huomioitava maantieteellisesti läheisempi ja perinteisempi maahanmuuttouhka eli venäläiset.

EU ja GCM

Maahanmuutto-ongelman vakavuutta lisää se, että sekä alueellinen Euroopan unioni että maailmalaajuiset instituutiot yrittävät pakottaa maamme ottamaan vastaan ei-eurooppalaisia maahanpyrkijöitä.

Huomenna eli pian itsenäisyyspäivän jälkeen alkaa Marokossa 10.–11. joulukuuta 2018 järjestettävä konferenssi, jossa maita vaaditaan hyväksymään maailmanlaajuinen migraatiosuunnitelma (Global Compact for Migration, GCM), joka käytännössä pakottaisi maamme ottamaan vastaan suuria määriä maahanpyrkijöitä.

Tätä hanketta on valmisteltu salassa julkisuudelta jo pitkään. GCM:n lopullisessa versiossa (Final Draft) todetaan, että se tukeutuu valtavaan määrään aikaisempia YK:n julistuksia ja niin edelleen sekä erityisesti New Yorkin pakolais- ja siirtolaisjulistukseen ja Kestävän kehityksen 2030 Agendaan.

New Yorkin julistuksen allekirjoittaneet maat ovat jo tehneet valtavan määrän sitoumuksia, jotka rajoittavat ja ehdollistavat radikaalisti kansallista maahanmuuttopolitiikkaa.

GCM-suunnitelma vahvistaisi New Yorkin pakolais- ja siirtolaisjulistukseen sitoumukset ja käytännössä pakottaisi meidät ottamaan vastaan sellaisia ei-eurooppalaisia ihmisiä, jotka katsovat, että heidän oikeutensa on joukkoraiskata suomalaisia tyttölapsia – nyt tästä uutisoi jopa YLE, hämmästyttävää kyllä.

Sisäministeri Mykkänen

Suomen edustajaksi Marokon konferenssiin on lähdössä sisäministeri Kai Mykkänen, joka esitti jonkin aikaa sitten, että Suomen vuotuinen kiintiöpakolaismäärä pitäisi nostaa 10 000 maahanpyrkijään.

Mykkänen näyttää olevan laskutaidoton pukki kaalimaan vartijana, joka ei ymmärrä, että 10 000 kymmenkertaistuu 10 vuodessa 100 000 yksilöön ja niin edelleen. Näillä maahanpyrkijöillä on taipumus lisääntyä enemmän kuin kantaväestö lisääntyy. Lisäksi pitää huomioida muu maahanmuutto ja siihen liittyvät ”aallot”, jotka tuskin ovat loppuneet vielä.

On myös syytä huomioida, että lapsiraiskausrinkien jäseniin kuului poliisin mukaan kiintiöpakolaisia ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita. Myös Turun terroristi kuului jälkimmäisiin, kuten ilmeisesti myös viimeaikaiset linja-autoterrorismin yrittäjät, joita keskusrikospoliisi syyttää ”liikennetuhotyön yrityksestä”, mutta ”tekoja ei tällä hetkellä tutkita terroristisina tekoina”.

Puolustustaistelu

Kun ei kerran vapaus ja itsenäisyys tulleet vaivatta ja niiden aikaansaaminen vaati suuria uhrauksia, ei vain muutamilta suuryksilöiltä, vaan käytännössä koko kansalta, nyt pitäisi olla selkärankaa puolustaa tätä vaivalla hankittua vapautta.

Puolustustaistelun etulinja on juuri nyt Brysselissä ja Marrakechissa ja välittömänä itsenäisyyden ja kansallisen itsemääräämisoikeuden puolustustoimenpiteenä pitää olla se, ettei Suomi osallistu ollenkaan Marrakechin konferenssiin, eikä missään olosuhteissa allekirjoita GCM-sopimusta.

Vapaus ja itsenäisyys ovat paljon helpompia menettää kuin saada, joten eipä anneta lyhytnäköisen ja sinisilmäisen ajattelun sekä vastuuttomien toimenpiteiden tuhota itsenäisyyttämme.

Petri Minkkinen

P.S. Suosittelen lukemaan New Yorkin pakolais- ja siirtolaisjulistuksen (2016) kunnolla. Siinä valtiot tekivät sitoumuksia, jotka pitäisi nyt vahvistaa Marrakechissa. Käytännössä GCM-sopimus tekisi sitoumuksista velvoittavia, koska siinä vahvistetaan/vakuutetaan uudelleen (reaffirm) New Yorkin julistuksella tehdyt sitoumukset (we commit…, tai commitment…). Sen ei pidä antaa hämätä, että Marrakechin sopimuksen Final Draftissa esitetään, että GCM ei ole juridisesti sitova ja että se ylläpitää (upholds) valtioiden suvereniteettia. Samassa johdannon (preamble) 7. kohdassa todetaan, että GCM rakentuu valtioiden New Yorkin julistuksessa tekemille SITOUMUKSILLE. Niin ikään todetaan, että yksikään valtio ei pysty käsittelemään (address, kääntyy myös muotoon ”jättää jonkun haltuun”) migraatiota yksin ja että se ylläpitää (upholds) kansainvälisen oikeuden niille asettamia VELVOITTEITA (obligations). On syytä huomioida, että väittämä, että yksittäinen valtio ei pystyisi itse käsittelemään siihen kohdistuvia migraatioita, on tosiasiallisesti virheellinen.

Tässä linkki New Yorkin julistukseen, josta näette kuinka valtava määrä sitoumuksia siinä on tehty: https://www.iom.int/sites/default/files/our_work/ODG/GCM/NY_Declaration.pdf

Tässä myös GCM-linkit ja YK:n linkki New Yorkin julistukseen:

– GCM-konferenssin sivu, https://www.iom.int/global-compact-migration

– GCM Final Draft, https://refugeesmigrants.un.org/sites/default/files/180711_final_draft_0.pdf

– YK ja New York, https://refugeesmigrants.un.org/declaration

Kirjalähde:

Veijo Meri (1995) Ei tule vaivatta vapaus. Suomi 1870-1920. Helsinki/Keuruu: Otava.

Muut lähteet:

– ”Koiviston Auton toimitusjohtaja kertoo, mitä tapahtui Uuraisilla lähes 90 kilometrin tuntivauhdissa”, Ilta-Sanomat (Miikka Hujanen), 5.12.2018, https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005922757.html

– ”Poliisi tarkentaa tietoja liittyen kolmeen alaikäiseen kohdistuneeseen seksuaalirikokseen Oulussa”, Poliisi, tiedotteet (Oulu), 5.12.2018, https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/poliisi_tarkenta...

– ”KRP vaatii kahta vangittavaksi liikennetuhotyön yrityksestä”, Poliisi, tiedotteet (Keskusrikospoliisi) 7.12.2018, https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/krp_vaatii_kahta...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (80 kommenttia)

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Hyvä kirjoitus.

"Puolustustaistelun etulinja on juuri nyt Brysselissä ja Marrakechissa ja välittömänä itsenäisyyden ja kansallisen itsemääräämisoikeuden puolustustoimenpiteenä pitää olla se, ettei Suomi osallistu ollenkaan Marrakechin konferenssiin, eikä missään olosuhteissa allekirjoita GCM-sopimusta.

Vapaus ja itsenäisyys ovat paljon helpompia menettää kuin saada, joten eipä anneta lyhytnäköisen ja sinisilmäisen ajattelun sekä vastuuttomien toimenpiteiden tuhota itsenäisyyttämme."

Tämä pitäisi nyt pikkuhiljaa tajuta tässä maassa.

Käyttäjän pminkkin kuva
Petri Minkkinen

Kiitos Johanna, toivotaan, että harhaanjohdetut ja etenkin päätöksentekijät heräävät horroksestaan ja pakonomaisesta halustaan miellyttää ulkomaailmaa maamme etujen kustannuksella. Väestön enemmistö kyllä tietää.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Niin, voi vielä olla niinkin, että tähän "haluun miellyttää ulkomaailmaa" sisältyy joissakin tapauksissa myös oman karriäärin itsekästä edistämistä Suomen etujen kustannuksella eli suomeksi: häikäilemätöntä omaneduntavoittelua.

Erilaisia EU-poseerauksia harrastetaan ja ne näkyvät suomalaisessa mediassa. Käytännössä näillä poseerauksilla ei ole muuta merkitystä kuin oman uran edistäminen.

Käyttäjän pminkkin kuva
Petri Minkkinen

Hei taas Johanna,

Aivan varmasti siihen liittyy oman edun tavoittelua, mutta se on yleisinhimillistä ja ymmärrettävää. Harva meistä on pyhimys, jolla ei ole mitään oman edun tavoittelun tarpeita. Ongelma tulee siinä, minkä jo roomalainen Tacitus kirjoitti kirjassaan Agricola, kuvatessaan Rooman valtaa Britanniassa. Agricola toimi Rooman kuvernöörinä Roomassa vuosina 40-76 jKr ja hän koki henkilökohtaisesti, kuinka alistettujen britannien "paremmat piirit" pyrkivät miellyttämään valloittajiaan erinäisin keinoin ja hänen huvittunut kommenttinsa oli (lyhennettynä): "The result was that in place of distaste for the Latin language came a passion to command it. In the same way, our national dress came into favour and the toga was everywhere to be seen. And so they strayed into the enticements of vice - porticoes, baths and sumptuous banquets. In their innocence they called this 'civilization', when in fact it was a part of their enslavement". Lähde: Tacitus: Agricola and Germania. Penguin Classics, London: Penguin Books, 2009, s. 15.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Lainaus valaisee loistavasti myös tätä päivää.

Henry

Käyttäjän pminkkin kuva
Petri Minkkinen Vastaus kommenttiin #9

Niinhän se ikävä kyllä tekee...

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Eteeni tuli tällainen kirjoitus kyseisestä GCM sopimuksesta..

Janne Pohjala.

"hemmetti! Lukeaa GCM sopimuksen loppu. Siellä on POMMI! Sopimus on sopimus siitä että allekirjoittamaat kirjoittavat GCM:n sisällön sopijamaiden lakeihin, jolloin siitä tulee laillisesti sitova. Huijauksen huijaus!

Sopimuksen alku on sellaista sotkua ja itsensä kanssa monessa kohdassa ristiriidassa ja paatoksellista julistamista että se ei kelpaisi YHDEKSIKÄÄN kaupalliseksi sopimukseksi, joita olen lukenyt työn puolesta englanniksi 20+ vuotta.

Pommi on vasta sopimuksen lopussa. Minne asti toivotaan ettei kukaan jaksa lukea, uuvuttuaan sopimukseen alun toivottomaan sotkuun jo 30 sivun jälkeen.

Kohta 41

We **commit to fulfil the objectives and commitments outlined in the Global Compact**, in line with our vision and guiding principles, by taking effective steps at all levels to facilitate safe, orderly and regular migration at all stages. We will implement the Global Compact, within our own countries and at the regional and global levels,

Right! Allekirjoittajamaat SITOUTUVAT TOTEUTTAMAAN sopimuksen sisällön.

Sitten annetaan takaportti:

taking into account different national realities,capacities, and levels of development, and **respecting national policies and priorities.**

Näyttää siltä että kansallinen politiikka otetaan ja huomioidaan. Mutta sitten viedään se pois:

Kohta 53.

"We encourage all Member States to develop, as soon as practicable, ambitious national responses for the implementation of the Global Compact,"

Eli säätää laki tai muutoin toteuttaa GCM -sopimus maassa. Eli ei respekteeratakaan kansallista politiikkaa. Jopa valvoltaan että sopimus toteutetaan:

"For follow-up and review, we agree on intergovernmental measures that will assist us in fulfilling our objectives and commitments."

Väittääkö joku että Suomi ei ole implementoinut jopa yli tavoitteiden Pariisin ilmastosopimusta ja vienyt sitä lakiin?

"Pariisin sopimus on Korholan mukaan myös kummallisen ristiriitainen. Se on allekirjoittajilleen ei-sitova mutta lämpötilatavoitteeltaan kunnianhimoinen."

Sama muotti ja nyt kaikki hokevat että se oikeudellisesti sitova, koska _ilmastolaki_. Haiseeko samalle?

Niitä maita kohtaan jotka eivät toteuta voidaan määrätä "kansaivälisiä toimia." Joka neljäs YK:n yleiskokous on jatkossa tämän sopimukseen toteuttamisen valvontaa. Sen jälkeen joka neljäs vuosi pidetään samanlainen kokous kuin ilmastokokoukset jossa kaikki joutuvat raportoimaan toteutuksen asteen.

Kohta 48

We will review the progress made at local, national, regional and global levels in **implementing** the Global Compact in the framework of the United Nations through a State-led approach and with the participation of all relevant stakeholders.

Kohta 49c

"The International Migration Review Forum shall take place every four years beginning in 2022."

Jos joku väittää kirkkain silmin että sopimus ei velvoita eikä sido mihinkään on joko sokea tai valehtelee."

Käyttäjän pminkkin kuva
Petri Minkkinen

Hei Arto,

Janne näyttää lukeneen tekstin vähintään yhtä hyvin kuin minä, näitä takaportteja ja ristiinkietomisia tulee vastaan vähän väliä. En hirveän mielelläni lähde ihmisiä syyttämään valehtelusta, mutta jos asioista kertoo vain yhden puolen, joka ei vastaa koko kuvaa, ja jättää toisen ratkaisevan tärkeän puolen pois, on vaikea nähdä, ettei jotain vilunkipeliä tapahtuisi. Tai sitten ihminen, joka väittää, ettei sopimus sitoisi, ei ole itsekään ymmärtänyt mistä on kyse. Janne on oikeassa myös siinä, että kauppasopimukset ovat pirullinen hetteikkö, joiden muotoilu edellyttää kauppalakimiesarmeijaa, eikä niitä voi ymmärtää, ellei ole edes jonkin verran perehtynyt siihen koukerokieleen.

Eli kyllä se sitoo, eikä GCM-sopimusta pidä allekirjoittaa.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

New Flemish Alliance -puolue lähti Belgian edustajainhuoneesta (Belgian parlamentin alahuone) vastalauseena GCM-sopparin allekirjoittamiselle:

https://www.theguardian.com/world/2018/dec/09/belg...

https://www.france24.com/en/20181209-belgium-polit...

Käyttäjän pminkkin kuva
Petri Minkkinen

Hei taas Johanna, vastalause on ymmärrettävä. Vaikka minulla itselläni on puoluekanta, jonka olen myös tuonut esiin, pidän itseni sitoutumattomana tutkijana. Enkä siksi lähde ottamaan puoluepoliittisia kantoja, mihinkään suuntaan. GCM-sopimus on tutkijanäkökulmasta kuitenkin niin vaarallinen ja velvoittava, että pidän välttämättömänä, että Suomi ei allekirjoita sitä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Unohdit listasta suomaliset quislingit, viidennen kolonnan, jota pelkästään eduskunnassa edustaa noin 90% napinpainajista + heidän käskijänsä. Itsenäisesti ajattelevia kansanedustajia saa etsiä.

Tottakai nämä hyväksyvät kaikki sopparit, kuten isäntämaasopimuksen, kunhan sitten on jotakin johon vedota, kun taas kaivetaan maata itsenäisyydn alta.
Esimerkiksi Soini kertoi, että hyväksyy Atlantti-tullisopimuksen (monen muun politikon lailla) ennenkuin sopimus oli edes valmiiksi neuvoteltu.

Suomea on ajettu väkisin kanveesiin jo vuosikymmenten ajan.
Kansaa pitää herättää niin oikealta, vasemmalta ja keskeltä. Tässä ei auta puoluepolitikointi.

Henry

Käyttäjän pminkkin kuva
Petri Minkkinen

Hei Henry,

Mielestäni ongelma on laajempi eli meillä suomalaisilla on yhä jäljellä alistumismentalitettia, jonka monisatavuotinen vieraan vallan alla oleminen on tuottanut. Tämä johtaa siihen, että omilla aivoilla ei ajatella, vaikka kyky siihen olisikin, eikä varsinkaan toimita oman ajattelun ja oman edun mukaisesti. Ja koska myöntymisestä saa pähkinöitä ja lasihelmiä, henkisesti alistettu alistuu. Olen täsmälleen samaa mieltä siitä, että Suomea on ajettu kanveesiin jo vuosikymmenten ajan ja mikä ikävintä, me itse teemme sitä ulkomaiden ynnä vastaavien tahojen puolesta.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Laitan tähän vielä oman kommenttini eräästä toisesta blogista:

"Suomi ei ole mikään irrallaan oleva satelliitti, vaikka kansa onkin armollisen tietämätöntä, politikoista puhumattakaan.
Vaara on juuri siinä, että kun rikkaiden veroja ja velvollisuuksia 'kevennetään', joudutaan vähävaraisten veroja ja maksuja nostamaan. Kun nämä on vedetty tappiin, on vuorossa keskiluokan kuihduttaminen (kuten USAssa ja useissa Länsi-Euroopan maissa). Kun samaan aikaan romutetaan hyvinvointi kautta linjan, on edessä kaaos.

- Kommarit eivät tajua, että peli on voitettu juuri sinä päivänä kun keskiluokka marssii. Ja vain silloin, tai okeammin siitä muutama vuosikymmenen eteenpäin.

- Keskiluokka ei tajua (vielä), että sitä ei mitkään turvaverkot koske. Ensin pitää myydä auto, vene ja kesämökki. Kun vihdoin heräävät, on heidän vaistonvarainen raivonsa rajaton. Ja heidän huutonsa on edelleen "Minä, minun, minulle", eikä koskaan "Me". Ja tämä järjestäytymätön raivo on todella pelottavaa.

- Alempaa keskiluokkaa ja vaistonvaraisia duunareita ohjataan sivu-uomiin, jotta pato kestäisi. Rasismi, näennäinen ekologia jne.. Kaikki nämä eri haarat helpottavat painetta, vaikka näennäisesti lisäävät sitä. Heille tarjotaan kullekin omat leikkipuistot, jossa voi näperrellä yhden asian liikkeissä."
________________________________________

Lisäisin vielä, että media harrastaa näennäiskeskustelujen ylläpitoa ja suoranaista harhautusta. Kansalaisen pitäisi opetella useampia kieliä, jotta pysyisivät kartalla eri asioista. Media ei selvennä asioita kansalle - päinvastoin.

Henry

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Itse olen todennut täällä keskusteluissa, että tämä ymmärretään vasta sitten kun yksilöä ja taloutta hallitaan. Silloin keskiluokalle se on myöhäistä.

Käyttäjän pminkkin kuva
Petri Minkkinen

Hei Henry,

Pieni huomio, joka on mielestäni melko merkityksellinen. Suomi osittain ajettiin 1990-luvun lamaan, jonka jälkihoito tehtiin todella huonosti. Silloin tapettiin Suomesta 60 000 yritystä, joista suuri osa oli täysin elinkelpoisia. Silloin luotiin massatyöttömyys ja syvä työllistävien yritysten vaje, joka on johtanut - toki ideologisella kannustuksella - jatkuviin leikkauksiin ja ihmisten pakkosyrjäyttämisiin. Tämä näkyy myös siinä, että koska meidän työpaikkoja tuottavien yritysten määrä on huono, myöskään verotettavaa tuloa ei synny, päinvastoin, yhä suurempi osuus vero- ja velkarahasta menee työttömyys- ja sosiaaliturvaan, joka on loppujen lopuksi niin kehno, että ihmiset kurjistuvat. Näin ollen, koska taloudellinen perustamme on kehno - ja lisäksi suuri osa yrityksistä on myyty halvalla ulkomaille - myös nykyhallitus on tehnyt enemmän tai vähemmän epäonnistuneita yrityksiä korjata tilanne. Peruspointti on, että jos meidän tuotannollinen perusta olisi kunnossa, mitään kiky ynnä muita pakonomaisia yrityksiä ei tarvittaisi.

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Hyvä blogi!
Ja EU tekee viimeisstään GCM: stä jäseniään sitovan omilla direktiiveillään.

https://www.kansalainen.fi/eu-komissio-vaatii-eu-m...

Käyttäjän pminkkin kuva
Petri Minkkinen

Kiitos Reino, se juuri on niin ikävää, että sekä EU että YK-taso yhdistävät voimansa pakottaakseen meidät tekemään meille vaarallisia maahanpyrkijälinjauksia. Itse äänestin aikoinaan EU-jäsenyyden puolesta, viime vuosina olen alkanut yhä enemmän katua sitä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Olisin äänestänyt EY-sopimusta vastaan, mutta kun olin vuoden alussa vaihtanut paikkakuntaa (500 km), niin edestakainen matka työttömälle (1.000 km) ei ollut vaihtoehto.

Myöskin tässä on huomioitava tämä "liukuminen": Jos ihmiset olisivat tienneet liittyvänsä johonkin unioniin, niin kaikki kertomatta jättäminen/kusetus ei olisi mennyt niin helpolla läpi.
Kun puhuttiin "yhteisöstä", EY, niin voi kysyä, kuka ei haluaisi kuulua yhteisöön, johon muut kuuluvat? Yhteisö-sana on hyvin positiivinen sana.
En luota pätkääkää siihen, etteikö politikot ajaudu samanlaiseksi lammaslaumaksi kuin silloin kun liityttiin €uroon. [Eurohan oli laiton perustuslain mukaan, kunnes saivat hallituksen, joka pystyi muuttamaan lakia 2/3-osan enemmistöllä. Tämä tapahtui vuosia myöhemmin.]

Henry

Käyttäjän pminkkin kuva
Petri Minkkinen Vastaus kommenttiin #18

Totta, yhteisö on hyvin myönteinen sana. Olen itse ollut tekemässä EMU/Euro-tutkimusta, kriittistä sellaista. Ymmärrän kyllä sen logiikan, miksi EU:n keskusmaat halusivat luoda kilpailevan reservivaluutan USA:n dollarille, ja euro ja EU:n keskuspankkijärjestelmä olivat myös selkeä hyppy kohti federaatiota. EU:n suhteen olen vielä kahden vaiheilla, yritän uskoa, että siitä voidaan vielä tehdä järkevä yhteisö, myös pienten jäsenmaiden kansalaisille. Nyt näyttää kyllä pahalta, mutta aika näyttää sekä se, että me ajamme siellä omaa etuamme niin kuin kaikki muutkin jäsenmaat. Mielestäni Suomen kannattaisi kuitenkin erota EMU:sta ja eurosta, joihin meidät vietiin väkisin, koska turvallisuuspoliittisesta näkökulmasta haluttiin päästä Lipposen vanavedessä "kaikkiin ytimiin" (ja silti Lipponen on viimeaikoina itse lobbannut Putinin ja saksalaisten kaasuputkihanketta). Nyt kannattaisi liittyä pohjoismaiden seuraan ja tehdä niin kuin Ruotsi ja Tanska, eli noudattaa varsin pitkälle euromaiden politiikkaa, mutta kelluttaa oma valuutta. Näin saadaan devalvaatioetu, eikä jouduta kurjistavan sisäisen devalvaation tielle niin kuin Suomi.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #23

#23

Haluan vielä tässä yhteydessä tuoda esiin Suomen maatalouden. Entinen europarlamentaarikko, maanviljelijä ja matematiikanopettaja Kyösti Virrankoski (kesk) totesi v.2008, että maatalous tuo EU-rahaa Suomeen.

Kuitenkin on niin, että EU:hun liittymisen jälkeen on menetetty suuri määrä suomalaisia maatiloja: Vuonna 2000 Suomessa oli vielä 78 000 maatilaa. Tuoreimman ennusteen mukaan määrä on puolittunut vuoteen 2025 mennessä.

http://johannasirenkaplas.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

EU:n maataloustuet on sidottu kansallisiin tukiin: jos tila ei saa kansallista tukea, se ei myöskään tule saamaan EU-tukea.

EU-tuet puolestaan suosivat tilakokojen kasvattamista, mikä Suomen olosuhteissa ei ole järkevää. Suomi, samoin kuin Ranska, on perinteisesti ollut pienten perhetilojen maa maatalouden osalta.

Suuri tilakoko merkitsee yleensä suuria velkoja. Kun velkataakkaan liittyvään paineeseen lisätään ne paineet, joita EU valvontaelimenä tuottajille järjestää, yhtälö on melko kestämätön. EU-byrokratia kuormittaa tuottajia valtavasti, ja myös rajoittaa tuottajien vapautta toimia järkeväksi katsomallaan tavalla omalla maatilalla.

Hälyttävää tässä kuviossa on se, että kun tila kerran lopettaa toimintansa (myy eläimet ja koneet, vuokraa pellot), toiminta ei enää ala uudestaan. Samalla häviää tietotaitoa, kun se ei siirry seuraavalle sukupolvelle.

Eli Suomen kyky tuottaa ruokaa heikkenee.

Suomen tuotanto-olosuhteet myös poikkeavat paljon muiden EU-maiden tuotanto-olosuhteista, mitä EU:ssa ei varsinaisesti oteta huomioon vaan edellytetään meiltä samaa kuin mailta, joissa on useampia ja pidempiä kasvukausia.

Suomessa on vain yksi kasvukausi ja se on lyhyt.

Käyttäjän pminkkin kuva
Petri Minkkinen Vastaus kommenttiin #28

Hei Johanna,

Hyvän blogipuheenvuoron olit kirjoittanut. Kommenttini liittyy asiaan mutta menee myös vähän sivuraiteelle. Kirjoitit lopettavista tiloista, että "Samalla häviää tietotaitoa, kun se ei siirry seuraavalle sukupolvelle." Kirjoitin aikaisemmassa vastauksessani ongelmasta, joka syntyi kun 60 000 yritystä tapettiin 1990-luvun laman myötä. Silloin syntyi 60 000 työtöntä jo pelkästään siitä, että yrittäjistä tuli velkaisia työttömiä; melkoinen määrä tietotaitoa kipattiin roskakoriin jo silloin. Muistutan mieleen 1970-luvun lopun, jolloin Kekkonen julisti kansallisen hätätilan kun työttömyys oli noussut noin 75 000 tienoille. Nyt erilaisia työttömiä ja piilotyöttömiä on eri arvioiden mukaan noin puoli miljoonaa. Jos tämä 500 000 saataisin pudotettua 75 000 tasolle, ekonomistit puhuisivat melko varmasti jo täystyöllisyydestä. Sen lisäksi, että laman ja pankkikriisin jälkihoito tehtiin Suomessa surkeasti, maa valmistautui EMU-kriteereihin, mikä syvensi kriisiä.

Kun luin blogikirjoituksesi, huomasin, että olet perussuomalainen. Tästä pääsemmekin Veikko Vennamoon, joka teki ansiokkaan työn NL:n aggression myötä syntyneiden evakkokarjalaisten asuttamisessa. Silloin synnytettiin lisää pientilallisia, joita oli edellisen kerran synnytetty paljon torpparivapautuslakien ja silloisen maan jaon yhteydessä. 1960- ja 1970-luvulla koimme maaltamuuttoaallon, joka synnytti keskuskaupunkeihin pikaisesti tehdyt betonilähiöt, joiden piilevä korjausvelkataso on järkyttävän suuri. Samalla maan betonielementtiteollisuus otti niskalenkin maamme asuntorakentamispolitiikasta, ja tästä niskalenkistä alamme vapautua pikkuhiljaa vasta nyt. Silloinen maaltamuuttoaalto vei 400 000 suomalaista myös Ruotsiin, jonka teollisuus tarvitsi silloin siirtotyövoimaa - lähtijöiden joukossa oli paljon evakkokarjalaisia, joten neuvostoaggressio oli osaltaan myös tämän muuttoliikkeen taustalla.

Suomen EU-jäsenyys liittyi 1990-luvun maatalouden ongelmien syventämiseen ja kuten kirjoitit, tilojen lukumäärä on vähentynyt ja tilakoko on kasvanut. Uusi maaltamuuttoaalto kasvukeskuksiin on ollut käynnissä jo pitkään mutta nyt tilanne on siltä osin muuttunut, että Ruotsi on nyt täynnä, joten maan sisäinen muuttoliike kohdistuu kasvukeskuksiin ja etenkin pääkaupunkiseudulle. Samalla maahanmuutto on tuonut maahan suuren määrän maahanpyrkijöitä, joista jo nyt on järkyttävä määrä Afrikasta, Saharan eteläpuolisia. Maaseutu tyhjenee, mistä veli venäläinen tykkää; armeijapiireissä tiedetään, että tyhjiöt pyrkivät täyttymään, eikä meillä kohta ole enää sitä väkeä kasvukeskusten ulkopuolella, joka viime sotien aikaan aloitti maanpuolustuksen jo kotitilansa rajalta. Samalla pääkaupunkiseutu täyttyy ja rakennetaan umpeen, eikä tavallisilla ihmisillä ole kohta enää varaa asua siellä ja maahanpyrkijät saavat vuokra-asuntoja ohituskaistalta. Vähäisempi väki köyhtyy ja kurjistuu ja sosiaalinen polarisaatio lisääntyy ja räjähdysherkkyys kasvaa. Tälle asialle pitäisi tehdä jotain ja ratkaisu siihen ei todellakaan ole maahanpyrkijöiden sisäänoton lisääminen, päinvastoin, se lisäisi ja syventäisi ongelmia entisestään. En tunne asiaa tarkaan, mutta käsittääkseni Norjassa ja Ruotsissa tuetaan verotuksella ja monin muin keinoin sitä, että ihmiset voivat elää maaseudulla ja että sinne voi muuttaa lisää väkeä. Vähintään yhtä järkevästi pitäisi toimia myös Suomessa. Vaikka elämme nyt vuotta 2018, käsittelin vuoden 1918 sisällissota-asian omalta, sukuni ja siinä sivussa myös maamme osalta jo vuosia sitten. Nyt olen jo muutaman ajan miettinyt, koska Suomen seuraava sisällisota alkaa ja mitkä osapuolet siinä ovat vastakkain; ei-eurooppalaisten muukalaisten pakkomaahanoton lisääminen vahvistaisi sitä tulevaisuudenkuvaa, että tulevaa sisällissotaa ei käydä kantaväestön kesken.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #36

#36

Meitä edeltävät sukupolvet ovat ymmärtäneet täysimääräisesti _kansalaissovun_ merkityksen.

Näin pieni kansa ei hyödy vastakkainasettelusta yhdessäkään asetelmassa.

Yhteisiä nimittäjiä on vielä paljon, kiitos "kansanuskona" pitkään säilyneen kristinuskon, maassa pitkään vallineen yhtenäiskulttuurin ja syrjäisen sijaintimme.

Kansalaissovun vaaliminen ei vieläkään ole mahdotonta, mutta se edellyttää yhteistä tahtoa, yhteistä näkemystä siitä, mikä Suomi on ja mikä Suomen ja Suomen kansan kokoluokka on maailman toimijoiden joukossa.

Pienellä Suomen kansalla on paljon annettavaa; täällä on tehty kansainvälisen vertailun kestävää tutkimustyötä ja innovaatioita, jotka hyödyttävät monia maailman kansoja.

Mutta kuten olen monesti sanonut, lennonjohtotornista on hyötyä vain niin kauan kuin halutaan lentoliikenteen pelittävän. Jos tornista tulee basaari ja lentokentästä laidunmaata, niin satavarmasti lentoliikenne lakkaa pelittämästä.

Suomi ja suomalaiset hyödyttävät muita vain toimivana valtiona ja ehjänä yhteisönä. Jos infrastruktuuri lakkaa pelittämästä, mikään ei toimi.

Jos auttaja hukkuu autettavien hädän alle, ei auttajasta ole hyötyä enää kenellekään, ei myöskään autettaville.

Käyttäjän pminkkin kuva
Petri Minkkinen Vastaus kommenttiin #47

Hei Johanna,

Olen täysin samaa mieltä siitä mitä kirjoitit: "Näin pieni kansa ei hyödy vastakkainasettelusta yhdessäkään asetelmassa." On erittäin surullista, että tätä ei oikein enää ymmärretä, päinvastoin, vastakkainasettelua tunnutaan oikein tavoittelevan. Olen kuitenkin optimistinen tämän asian suhteen, koska tilanne on parantunut parin vuoden takaisesta ja monien silmät ovat avautuneet näkemään todellisuuden. Itsepetosta tuottavat illuusiot karisevat ja ehkä jossain vaiheessa päästään siihen vaiheeseen, että ymmärretään tuo kansalaissovun merkitys. Toivottavasti mahdollisimman pian.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#16
se juuri on niin ikävää, että sekä EU että YK-taso yhdistävät voimansa pakottaakseen meidät tekemään meille vaarallisia maahanpyrkijälinjauksia.
..........................

Tarkoitatko YK:n ja EU:n salaista hanketta, jossa kyseiset instituutiot yrittävät kaikessa hiljaisuudessa vaihtaa EU:n väestön kokonaisuudessaan muslimeihin?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tarkoitan siis sitä, että kun siirryttiin Euroopan Yhteisöstä (EY), niin se katsottiin vain nimenmuutokseksi. Mikään muu ei muuttunut - kuulemma.
No, jos EU:ta joku päivä ruvetaan kustumaan Euroopan Federaatioksi, niin voidaanhan silloinkin väittää, "Ettei mikään ole muuttunut" ja sitten jälkeenpäin aletaan muuttamaan "koska kyseessä on federaatio".
No, voi olla että siitä nousisi liian suuri meteli jopa sopulien joukossa, mutta näin vain maailma muuttuu Eskoseni.

Henry

Matti Simonaho

Uhkakuvitelmia on monenelaisia - todellisuus taas on mitä se on. Naapurimaiden arviointi : http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=arvioint...

Matti Simonaho

Ukrainan ja muiden maiden kriisen syy Euroopassa - ja niiden seuraamukset. http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=ukrainan...

Matti Simonaho

Pakolais- ja maahanmuutto ongelma hieman syvällisemmin arvioituna. http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=mielipit...

Käyttäjän pminkkin kuva
Petri Minkkinen

Hei Matti, kiitos paljon tietoa sisältävistä kommenteistasi. Lisätietoa tuli kerralla niin paljon ja monista asioista, että minun täytyy hieman puntaroida sitä.

Matti Simonaho

Hei Petri, galluppien sijaan kannattaa tutkia Suomalaisten mielipiteitä "meitä kaikkia koskettavassa/koskettavissa asiassa/asioissa" sosiaalisessa mediassa. Vaatii paljon työtä lyhyessä ajassa, mutta on monella eri tasolla palkitsevaa ja realistinen.

Esimerkiksi juuri nyt Suomalaisten puolustustahto ei niinkään ole keskittynyt kohuista/kiihotuksesta sotilaalliseen hyökkäykseen jostain naapurimaasta, vaan siihen että maan rajojen sisäpuolella, esiintyy asioita "joita ei ole aikaisemmin esiintynyt ja ei saa esiintyä". Puoluepoliittisesti se merkitsee mm sitä että "väärä teko" tai "tekemättä jättäminen" näkyy puolueen kannatuksen laskussa - riippumatta siitä mikä puolue on.

Päin vastoin kuin "rakkaassa naapurissa", kiitokset täytyy kyllä antaa Suomalaisille viranomaisille jotka ovat rehellisesti tiedottaneet asioista niin kuin ne ovat. Se ehkäisee sellaisen kehityksen niin kuin "rakkaassa naapurissa", jossa viranomaisten esittämät tilastot ovat näyttäneet ja näyttävät yhtä ja todellisuus jossa Kansa elää toista. Sitä rataa vuosikymmenten kululuessa on maahan kehittynyt "alueita joita viranomaiset eivät hallitse". Monikultturillisen globaalisen yhteiskunnan perustamisen unelmassa ja muiden maiden sisäisiin asioihin vaikuttamisessa on unohtunut yksi tärkeä asia; Oman maan, kansan, kielen ja kulttuurin suojeleminen - joka sen sijaan että ehkäisisi on vahvistanut "kuninkaallinen puhdas rotu" -aatteen vahvistumista "rakkaassa naapurissa".

06. "Pakolaisuus ei ole ongelma, vaan ongelma on SYY miksi pakolaisia yleensä on olemassa. Että kieltää SYYN tulemisen Suomen rajan sisäpuolelle tai poistaa olemassa olevan SYYN Suomen rajojen sisäpuolelta ei ole rasismia, vaan rasismin estämistä. Pakolaisuus on SEURAAMUS SYYSTÄ. Jos emme sulje maamme rajoja lakisääteisesti SYYLTÄ, meistä tulee SEURAAMUS."

20. "Avarakatseisuus on hyvä asia, mutta jos on liian avarakatseinen ei näe sitä mikä itselle on kaikesta tärkeintä. Suvaisevaisuus on hyvä asia, mutta jos on liian suvaitsevainen ei kohta omista mitään. Avomielisyys on hyvä asia, mutta jos on liian avomielinen niin menettää mielensä hallinnan jollekkin toiselle."

Käyttäjän pminkkin kuva
Petri Minkkinen

Hei Matti, kiitos pitkästä kommentistasi. Pidin erityisesti huomiostasi, että "Oman maan, kansan, kielen ja kulttuurin suojeleminen" on unohtunut. Tästä olen ollut huolissani jo pitkään, ja se kävi osaltaan ilmi jo 2000-luvun alkuvuosikymmenellä, jolloin poikkikansalliset suomalaiset suuryritykset - jotka ovat pääosin jo ulkomaisessa omistuksessa - "rationalisoivat" toimintaansa irtisanomalla väkeä ja lakkauttamalla tehtaita Suomessa, samalla kun niiden muualla Euroopassa olleista yksiköistä väkeä ei voinut vähentää eikä tehtaita sulkea. Suomalainen duunari oli vähempiarvoinen heittopussi, jolla ei ollut samaa ihmisarvoa kuin muilla eurooppalaisilla duunareilla. Sama näkyy nykyisessä maahanmuuttokeskustelussa, jossa suuriääninen "parempi" vähemmistö, joka dominoi julkisuutta, haluaa puolustaa maahanpyrkijöiden kulttuuria, arvoja ja tuhmiakin tekoja. Samalla vähempiarvoiseksi leimattu suomalainen "metsäläiskulttuuri" saa luvan joustaa ja mukautua. Juntit sopeutukoon, kehnompaa ainesta ne joka tapauksessa ovat...

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #40

Petri,
yritysmaailma kotimaan ulkopuolella on nyykyään erittäin raadollista. Menestyvä Suomalainen yritys joka laajenee ulkomaille ja ei ole varautunut raadollisuuteen, päätyy ulkomaalaiseen omistukseen. Sonera kai on hyvä esimerkki, joka päätyi - ellen väärin muista - Saksan kautta Ruotsin Telialle.

Veikkaisin että ilmastonmuutos tuo raikkaita tuulahduksia, varsinkin maihin joissa Kansa on yhtä mieltä perustavanlaatuisissa asioissa ja joka on omavarainen. Esimerkiksi jokin luonnonilmiö voi aiheuttaa maailmantalouden romahtamisen, levottomuuksia, sotia ... mutta se ei liikuta pätkääkään jotain "epäsivistynyttä kivikauden tasolla elävää Kansaa Etelä-Amerikan viidakossa".

:)

PS.

https://www.youtube.com/watch?v=x2CiDaUYr90

DS.

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #80

Nykyinen Eurooppa muistutta monella eri tasolla Eurooppaa ennen toista maailmansotaa. Juutalaisten sijaan Euroopassa on Muslimit joista osa vihaa kaikkea länsimaista joka puolestaan ruokkii muslimivihaa - esimerkiksi. Kauppasodat joita yhä tiheämmin ilmenee ovat tunnettuja sodan lähteitä vuosisatojen takaa - asetelmat ovat tietenkin hieman erilaiset kuin ennenmuinoin. Euroopan Unionin laajeneminen itään päin ja tavalla millä sitä laajennetaan, ei povaa hyvää minkään Eurooppalaisen maan tulevaisuudelle. Historiallisesti jokainen "Euroopan monkulttuurillinen Unioni" - k e Rooman valtakunta, Napoleonin valtakunta, Kolmas valtakunta - on hajonnut samasta syystä. Paljon viittaa siihen että niin myös nykyinen - ellei suunnanmuutosta tapahdu. Millä tavalla se hajoaa, jos/kun se hajoaa, sitä on tässä vaiheessa vaikea ennustaa.

On parempi rakentaa rauhan aikana pysyvälle rauhalle, kuin uudelle sodalle. Sen pitäisi naapurin tietää "yhteisestä historiasta", kun se jokaisen aloittamansa ja häviämänsä sodan jälkeen on pienentynyt.

Käyttäjän pminkkin kuva
Petri Minkkinen Vastaus kommenttiin #80

Hei Matti,

Kiitos uudesta kommentistasi. Olen hyvin tietoinen siitä, että "globaalissa taloudessa" toimivat suuryritykset toimivat hyvin raadollisella pelikentällä. Suomessa on ikävä kyllä oltu jo pitkään sillä tiellä, että pohjimmiltaan kotimaisia yrityksiä - niin yksityistettäviä valtionyrityksiä kuin yksityisomistuksessa olevia - myydään halvalla ulkomaille ja Suomesta ollaan tekemässä, kuten sanonta kuuluu, tytäryhtiötaloutta. Toisin sanoen koloniaalista banaanitasavaltaa, jossa määräysvalta on ulkomaisilla suuromistajilla. Banaanitasavallan kansalaisia kohdellaan niin kuin aina ennenkin, kyykytettävinä puoli-ihmisinä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#30
Suvaisevaisuus on hyvä asia, mutta jos on liian suvaitsevainen ei kohta omista mitään
......................

Tämähän se Persujen ja kansallismieleisten mielislogani on.

Minä olen hyvä ihminen mutta nuo toiset ovat pahoja ihmisiä. Ja jos noita "pahoja" ihmisiä auttaa, minulle itselle käy huonosti. Miksi siis auttaisin?

Oma ominaisuus, pahuus ja itsekkyys, ulkoistetaankin avun tarvitsijan ominaisuudeksi ja näin vältytään oman moraalin arvostelulta.

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #58

Kerro tarinasi tapetuille Suomalaisille, ja Suomalaisille jotka tulevat tapetuiksi - ei ennakkoLUULOJEN perusteella, vaan ennakkoTIETOJEN perusteella. Juuri käynnissä olevan tutkimuksen perusteella, sellaisessa ääniharavassa, ei ole yhtään piikkiä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #76

#76
En kerro täällä tarinoita ja muidenkin toivoisin pitäytyvän itse asiassa.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Nyt kaivataan Max Jussilan ja erityisesti lakimies Pasi Majurin kommentteja.

"Jos joku väittää kirkkain silmin että sopimus ei velvoita eikä sido mihinkään on joko sokea tai valehtelee."

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Nämä halusivat vain saivarrella epäolennaisilla asiolla haluamattakaan ymmärtää sopimuksen sisältöä ja sitovuutta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Sinulla ei taasole avuja ymmärtää siitä yhtään mitään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #33

Maxit on foorumin besserwissereitä, aina neuvomassa vaikka itse näkevät vain pilkun paikan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #37

Makkonen, sokeiden joukossa yksisilmäinenkin on kuningas.

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #39

Sokeakin näkee totuuden kun se hänelle kerrotaan. :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Sinä menet tässäkin yhteydessä halpaan, koska teksti on sinulle liian vaikeaa, vaikka siinä ei ole edes käytetty kansainvälisille sopimuksille tyypillistä kieltä. Tämä johtuu siitä, että se ei ole kansainvälinen sopimus. Jos tuo henkilö on ”20+” vuotta lukenut englanninkielisiä sopimuksia ymmärtämättä niitä, niin sääliksi käy.

On aika turha toistaa vouhottajille että tuo asiakirja vaikuttaa sitovasti vasta jos eduskunta ryhtyy sen perusteella lainsäädäntötoimiin. Ilmiö näyttää olevan samanlainen kuin NATO-Suomi MoU:n kohdalla: väärinkäsitykset kumpuavat ymmärtämättömyydestä. Täältä poistettiin jo yksi asiaa käsittelevä, persujen kansanedustajaehdokkaan kirjoitus, jokaoli täyttä roskaa. Samaatasoa ovat tuon sopimusveteraanin puheet.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

"On aika turha toistaa vouhottajille että tuo asiakirja vaikuttaa sitovasti vasta jos eduskunta ryhtyy sen perusteella lainsäädäntötoimiin."

Tuo on saivartelua. Suomella on tapana noudattaa kaikkia EU:sta tulevia ohjeita pilkuntarkasti. Olisi mukava kuulla edes yksi järkevä perustelu sille, miksi Suomen kannattaisi hyväksyä tällainen toimintaa ohjaava esisopimus.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jahas, itseoppineet juristit taas kolla tulkitsemassa sopimusta joka ei ole sopimus vaan ohjeellinen asiakirja ja jota ei allekirjoiteta ja joka ei ole juridisesti valtioita sitova. Ei siinä tarvita juristi Jussilaa ei juristi Majuria vaan asiakirjan sisällön ymmärtää kansakoulupohjaltakin jos vähän viitsii nähdä vaivaa. Suomen tulevaisuuden uhkia voi aina ja on hyväkin arvioida, ei siinä mitään.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Jutun juoni ei ole se onko jokin paperi sitova vai ei.

Pihvi on siinä, että mikä tahansa paperi, jonka meidän Quisling-politikot saavat käsiinsä, joka ei käsittele esimerkiksi kengureiden lisääntymistä Australiassa, kääntyy vakavaksi velvotteeksi ja sen henkeä on noudatettava, jotta Suomi säilyisi tasavertaisena maailman kansakuntien joukossa.
Tai vaihtoehtoisesti pääsisi porautumaan johonkin maksulliseen ytimeen.

Vertaa valehtelija-Lipposen lupaukset kansanäänestyksestä, mitä tulee Euron syntyyn Suomessa ja siihen tosiasiaan, että Euro otettiin hänen ja nykyisen presidentin junailemana käyttöön, ennenkuin tämä oli laillistettu perustuslain mukaisessa järjestyksessä.
Ja kun Lipposen henkilökohtainen pääsy EUn ytimeen torpattiin, vaikka teki kaikki niinkuin Berliinistä käskettiin, hän hankkiutui Putinin palvellukseen. Kuten myös Aho.
Kaksi entistä pääministeriä vieraan vallan palvelluksessa ja kansalaisten pitäisi luottaa tällaisten "huippupolitikkojen" sanaan, niinkö?

Helvetti, nehän ampuisi vaikka enkeleitä taivaalta, jos piru lupaa heille lisää valtaa ja rahaa.

Revi siitä.

Henry

Matti Simonaho

Samojen lakien mukaan kuin kukat ovat luotuja kukkimaan, ovat myös kuplat luotuja puhkeamaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

GCM:n vastustajien päähän ei millään saa taottua sitä tosiasiaa, että Global Compact on Migration eli GCM ei ole sopimus, se ei ole lainsäädäntöä, ei velvoita muuttamaan lainsäädäntöä eikä sitä allekirjoita yksikään maa. Se vain hyväksytään YK:ssa yleiseksi suunnaksi, jonka mukaisesti lainsäädäntöä olisi suotavaa kehittää.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Annat aivan liikaa arvostusta kutsumalla tarkoitushakuisia vääristelijöitä ”vastustajiksi”. Yhtään kestävää argumenttia tältä sekalaiselta poppoolta ei tähän mennessä ole tullut. Kun oikaisee vääriä käsityksiä, nämä ymmärtävät oikaisijan olevan jollain tavalla asiakirjan hyväksymistä palavasti ajava ”invaasion kannattaja”, edelleen siis väärinkäsitys.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Max
Luehan nyt vaikka kommentti # 29.

Henry

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #44

Ei kommentistasi useallakaan lukukerralla ole argumentiksi.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #55

Sinulla on joku "von oben -tarve" selitellä.

Henry

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joo, minä olen aivan liian kiltti. En sentään enää niin kiltti että kutsuisin ilmastoänkyröitä "skeptikoiksi", rasisteja "maahanmuuttokriittisiksi" tai hopeavesivouhottajia "rokotekriittisiksi". Jossain määrin olen oppinut pois ympäripyöreistä, ylinäteistä ja ketään ärsyttämättömistä kommenteista, jotka ovat aina olleet helmasyntini.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Mika Lamminpää kirjoitti:
"Se vain hyväksytään YK:ssa yleiseksi suunnaksi, jonka mukaisesti lainsäädäntöä olisi suotavaa kehittää."

Juuri näin eli siihen tuleva eduskunta tulee nojaamaan, eli meitä velvoittaa kansainvälinen yadda, yadda...

Henry

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Global Compact on Migration eli GCM ei ole sopimus, ei velvoita muuttamaan lainsäädäntöämme eikä sitä allekirjoita yksikään maa. Se vain hyväksytään YK:ssa yleiseksi ohjenuoraksi. Perussuomalaiset huomasivat eurooppalaisen äärioikeiston nettisivuilta vasta useamman valiokuntakäsittelyn ja niissä vaikenemisen jälkeen, että sitä pitää vastustaa.

Käyttäjän pminkkin kuva
Petri Minkkinen

Hei Mika ja Max, kiitos kommenteistanne, jotka ovat vastakkaisia edustamalleni näkemykselle. Olen perehtynyt sopimuksiin sen verran tarkaan ja tunnen muutenkin hyvin tämän migraatiopoliittisen keskustelun laajemman viitekehyksen, että uskallan olla sitä mieltä, olette ikävä kyllä väärässä. Perustelin tämän varsinaisessa blogikirjoituksessani ja muutamassa kommentissani, joten kehotan tutustumaan niihin. GCM-sopimus taustasopimuksineen on rakennettu velvoittavaksi, joten sisäministeri Mykkäsen tulisi välittömästi palata kotimaahan, eikä hän missään nimessä saa hyväksyä GSM-sopimusta Suomen puolesta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Et sinä näytä perehtyneen yhtään mihinkään, jos tuon 20+ vuotta englanninkielisiä kauppasopimuksia ymmärtämättömän väitteet menevät täydestä.

Jos tuo asiakirja allekirjoitettaisiin, se tarkoittaisi sen ratifiointia, jolloin se tulisi perustuslain 8 luvun mukaisesti käsiteltäväksi eduskunnassa. Ainahan mihin tahansa asiakirjaan voidaan vedota, mutta viranomaiset eivät voi perustella päätöksiään tuollaisen asiakirjan nojalla. Vain viranomaisten päätöksillä on tämän asian osalta merkitystä, ei sillä, mihin poliitikot vetoavat tai mistä he puhuvat.

Täällä ei kerta kaikkiaan näytetä tajuttavan tätä yksinkertaista asiaa. Näytä minulle yksikin päätös, jonka perustana on ollut Suomen oikeusjärjestyksen ulkopuolinen tekijä, ja osoita, että päätös ilman tuota seikkaa olisi ollut erilainen, muuten kirjoitat aivan puutaheinää.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Hau - intiaanipäällikkö on puhunut - pulinat pois. ;)

Henry

Käyttäjän pminkkin kuva
Petri Minkkinen

Hei Max,

Kiitos kommentistasi. Vaikuttaa siltä, että sinä tiedät paremmin kuin minä mihin minä olen perehtynyt. En jaksa ryhtyä kinastelemaan, viittaan jo aikaisemmin kirjoittamiini perusteluihin.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Minkkinen tarjoaa samaa perussuomalaisten täällä jauhamaa GCM-shittiä, vain eri paketissa. On lähes naurettavaa väittää että GCM tulee sitovaksi joidenkin muiden samanarvoisten tai jopa vähäisempien ohjeasiakirjojen perusteella. Yhtä naurettavaa ja jopa trollaamista on väittää että tänne alkaa GCM:n perusteella suuri maahantuloryntäys jossa joukkoraiskaajat pääsevät maahan. Ihmettelenkin ellei ylläpito lähde huomauttelemaan shitin ja syrjivän kirjoituksen levittämisestä.

Minkkinen voinee tutustua suomalaiseen lainsäätämiseen ja lainsäädäntöön pikkuisen paremmin kuin mitä nyt on tullut tehtyä. Olen jo aiemmin väittänyt täällä että Aku Ankka sitoo Suomea oikeudellisesti yhtä paljon kuin GCM. Aku Ankka taikka mikään GCM-ohje ei velvoita Suomessa mitään tahoa tai ketään ilman että eduskunta säätää asiassa lakeja. Jos Minkkinen haluaa kieltää eduskunnan oikeuden säätää kansan valitsemana organisaationa lakeja, puhutaan jo demokratian kieltämisestä. Eduskunta voi myöhemmin GCM:n perusteella tehdä mitä se haluaa, vaikka pyyhkiä takapuoltaan, koska eduskunnalla on siihenkin oikeus. Eduskunnan tuleva käyttäytyminen ei ole uhka kenellekään koska eduskunta edustaa kansaa sen valitsemana elimenä lakien mukaisesti.

On myös turha kitistä että EU on uhka Suomelle. Se olisi sitä jos EU voisi pakottaa Suomea käyttäytymään tietyllä tavalla vastoin eduskunnan tahtoa. Kun Suomen eduskunnalla on kompetenssi-kompetenssi, edes EU ei voi määräillä Suomea ilman että Suomella on siihen viimeinen sana. Ja mikä olikaan se viimeinen sana? Exit. EU on siitä hyvä järjestö että siitä voi erota, on sitten eri asia mitä se maksaa. Suomelle se voisi maksaa enemmän kuin Isolle Britannialle, jopa itsenäisyyden idän uhkan takia.

Minkkiselle täydet pisteet havainnosta että Venäjä on Suomelle uhka.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#46

"On lähes naurettavaa väittää että GCM tulee sitovaksi"

majuri, kerro meille muillekin, mistä kristallipalloja saa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Olet tyypillinen täällä esiintyvä älämölisijä joka lainaa osia virkkeistä ja kyselee vielä hölmömpänä tekstipätkien perään. Jos luet virkkeen kokonaan, huomaat mitä itse asiassa totesin. Jos luet koko jutun, ei siinä kristallipalloja tarvitse, jos kykenet ymmärtämään tekstiä.

Yrjö Koskinen Vastaus kommenttiin #52

Oletko itse omine näkemyksinesi parempi ihminen?
Ainakin kirjoitat niin, kuten muutkin tietäjät, ketkä vain toitottavat yhtä oikeaa totuutta näkemättä ympärille lainkaan saati, että ymmärtäisivät kansalaisten huolen aiheen.
Yli kolmekymmentä maata on jäänyt Marokon keikasta pois ja niin pitäisi Suomenkin tehdä.
Varmasti vain mölisijät ovat niissä maissa vallassa?

Eikö se ole merkillistä ettei sitä sopimusta käsitelty julkisesti mitenkään?
Valiokunnissa ei ollut kuin UM virkalijoiden raportti sopimuksesta.
Muualla Euroopassa sopimusta on käsitelty mediassa laajasti, miksi Suomessa ei media olereagoinut itse sopimukseen lainkaan?
Ohjesivuston johdosta koko maailman kokous?! Siihen olisi sähköpostikin riittänyt.
Melkein 50000 nimeä vastutavassa addressissa ja luulenpa, että suurin osa lopuista kansalaisista eivät edes tiedä kunnolla koko sopimuksen tarkoitusta.

Minun mielestä on vain typerää besserwisseröidä asiasta, kun kansalaisten huoli on täysin aiheellinen.
”Lain oppineet” vakuutteluineen eivät ole loppujen lopuksi kovinkaan uskottavia. Saliin kun mennään, niin yleensä 50% heistäkin on väärässä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Olet Aku Ankan suhteen väärässä:
Höpsismi on jo eduskunnassa vallalla - hallitus tekee päätöksiä selvittämättä, mitkä ovat seuraukset. Ja napinpainaja-sopulit tekevät juuri sen mukaan miten lantin putoaminen heille selitetään.

Henry

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Toisaalta, eduskunta toimii ja käsittelee asiat täysin laillisesti eikä tätä voi pitää uhkana kuten täällä on esitetty. Yksittäiset kansalaiset voivat pitää eduskunnan toimintaa hölmönä mutta toiset pitävät sitä demokratiana.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #53

No jo on..., esim. leninistinen puoluekuri on perustuslain vastainen.
Puolustatko puoluekuria kun sanot: ... eduskunta toimii ja käsittelee asiat täysin laillisesti...

Henry

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #59

Puoluekuri on täysin laillinen väline eduskunnassa ja niin kauan kuin se on laillinen, minulla ei ole mitään sitä vastaan ja tietenkin olen laillisen puolella laitonta vastaan.

Puoluekuri ei muuten estä tai sido kansanedustajia toimimasta itsenäisesti, pyrkyreitä ja muita kiipijöitä se tosin voi ohjata. Ovatko kaikki kansanedustajat pyrkyreitä tai kiipijöitä? Jokaisella on asiasta mielipide mutta mielipiteillä ei ole arvoa kun mitataan eduskunnan kompetenssia tehdä lakeja ja ottaa yksittäisiä asioita ratkaistavakseen.

Käyttäjän pminkkin kuva
Petri Minkkinen

Hei Pasi,

Kiitos kommentistasi. Valtiotieteilijänä ja oikein tohtorismiehenä tunnen oikein hyvin Suomen lainsäädäntöprosessin. Hyvä, että havaitsit, että pidän Venäjää uhkana. Perustelin nähdäkseni riittävästi sen, että myös EU ja GCM ovat todellisia uhkia. Maahanmuuttopolitiikan suhteen ei kannata olla sinisilmäinen. Olen kirjoittanut EU:n pakkomaahanottopyrkimyksistä myös muutamassa muussa blogikirjoituksessani. GCM oli minulle uusi tuttavuus, mikä on minusta hämmästyttävää, koska olen yleensä varsin hyvin perillä siitä missä mennään. Nähdäkseni tämä kuvaa hyvin sitä, että GCM-prosessia on haluttu edistää salassa julkisuudelta. Jos asioita ei haluta käsitellä julkisuudessa, se yleensä tarkoittaa sitä, että ne syystä tai toisesta halutaan pitää pois näkyviltä. Esimerkiksi maanpuolustukseen liittyvissä asioissa ymmärrän hyvin, että niitä asioita ei voi lähteä turuille ja toreille retostelemaan. Tässä tapauksessa puhumme täysin erityyppisestä ja vastakkaisesta asiasta, joka luo maallemme uhkaa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Jutun clou on se, että kun jotain sopimusta ei saada läpi eri kansainvälisissäparlamenteissa ilman valtapuolueiden selkeä äänikatoa, ne tehdään kimpassa jonain periaatejuttuna ja tuodaan sitten kyökin kautta sisään.

- Euro tuotiin hallituksen (sisäpiirin) tiedonantona. Eivät edes hallituspuolueiden jäsenet ymmärtäneet kuinka siinä kävi. Koko eduskunta näki tiedonannon pelkästään parina A4:sena. Eli homma hoidettiin ilman eduskunnan perustuslain mukaista käsittelyä. [Tämä hoidettiin sitten paljon myöhemmin.]
Maalikkokin tajuaa, että ei voida ensin tehdä jotain lakia, joka pannaan käytäntöön ennen eduskuntakäsittelyä, joka tapahtuu 'sitten joskus'.

- Isäntämaasopimus tuotiin vieläkin hämärämmin. Sitä ei oltu edes käännetty suomeksi kun puolustusvoimain edustaja sen allekirjoitti - ilman eduskuntakäsittelyä. Mitä jos joku hullu olisi tehnyt samanlaisen sopimuksen Venäjän kanssa?

- Tässä GCM-sopimuksessa on paljon hyviä periaatteita, tosin myös kohtia, jotka voidaan vääntää kv. tilanteen mukaan miksi tahansa. Vastustan nimenomaan tapaa jolla de facto sidotaan Suomi periaatteeseen "jonka mukaisesti lainsäädäntöä olisi suotavaa kehittää."
Eihän mikään estä hallitusta ottamasta tämä eduskunnan käsiteltäväksi, jolloin kyseessä olisi 'fair play'. Mutt'eivät uskalla, koska äänikato olisi karmaiseva.

Nyt selitetään vain, että tehdään yhtä juttua, asian kimpussa ollaan oltu vuosikaudet, mutta se eivät johda mihinkään ja sitä ei ole tarpeen käsitellä.
Vain kiilusilmäiset fanaatikot puhuvat siitä.
Miksi on tuhlattu aikaa ja rahaa projektiin, joka ei johda mihinkään?

On tietenkin ymmärettävää, ettei kansainvälisiin aikatauluihin voida Suomesta vaikuttaa, mutta sattuu vain niin, että tässä annetaan esimerkiksi PS:lle oiva keppihevonen juuri ennen vaaleja. Ja väärässä järjestyksessähän tämä taas tehdään.

Henry

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Ainostaan russofoobikkojen hallusinatioissa on Venäjä Suomelle uhka, ei reaalielämässä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Aivan samoin Suomessa asuvat hyödylliset idiootit eivät pidä Venäjää uhkana vaikka Venäjä ajaa Takahikiälle pataljoonan tankkeja ja ottaa maakunnassa ruplan valuutaksi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Todellisiakin uhkakuvia on, kuten äärioikeisto ja Suomeen kohdistuva hybridivaikuttaminen, joka on Supon mukaan aktiivista. Hybridivaikuttamista harjoittavat erityisesti suurvallat, jotka haluavat edistää omia etujaan ja aiheuttaa vahinkoa vaikuttamisen kohdemaalle.

Supon mukaan Suomeen kohdistuvia vaikuttamiskeinoja ovat tai saattaisivat olla esimerkiksi informaatiokampanjat, poliittinen painostus sekä rajavakauden horjuttaminen.

– Hybridivaikuttaminen ei ole uusi ilmiö, mutta sen voimakkuus ja monimuotoistuminen tekevät siitä aiempaa suuremman turvallisuusuhan, katsauksessa sanotaan.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005927373.html?f...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Mutta Supon seurannassa olevat 370 "terroristia" eivät ole ilmeisesti mikään uhka vai unohditko ne pois tosta "listauksesta" .

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Unohdit ilmeisesti lukea sen linkkini. Näin siinä sanottiin: "Kotimaisista ääriryhmistä Supo nostaa esiin Pohjoismaisen vastarintaliikkeen.
Suojelupoliisi on pitänyt ennallaan arvionsa terrorismin uhasta Suomessa. Supo arvioi uhan kohonneeksi, eli tasolle kaksi neliportaisella asteikolla.

Supon mukaan on todennäköistä, että Suomessa toimivat terrorismia tukevat verkostot pyrkivät radikalisoimaan ja värväämään lisää kannattajia.

Supon seuraamien terrorismin torjunnan kohdehenkilöiden määrä on noussut. Supon mukaan tällaisia ihmisiä on nyt 370, kun aiemmin heitä oli 350.

Supon mukaan kotimaisista ääriryhmistä huomionarvoisin on uusnatsistinen Pohjoismainen vastarintaliike.

– Äärioikeistolaisissa ja maahanmuuttovastaisissa piireissä ilmenee yhä enemmän vainoamista ja vihakampanjointia, jonka kohteina ovat muun muassa viranomaiset, toimittajat ja tutkijat. Yleistyessään laajamittainen vihamielinen vaikuttaminen voi heikentää yhteiskunnan elintärkeitä toimintoja, Supo varoittaa."

Yrjö Koskinen

Äärioikeisto uhkakuva? Max kaksisataa ukkoa, ketkä eivät ole yhtä potkua enempää tehneet.
Antifa on huomattavasti tuhoisampi jengi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Suojelupoliisi on pitänyt ennallaan arvionsa terrorismin uhasta Suomessa. Supo arvioi uhan kohonneeksi, eli tasolle kaksi neliportaisella asteikolla. Supon mukaan on todennäköistä, että Suomessa toimivat terrorismia tukevat verkostot pyrkivät radikalisoimaan ja värväämään lisää kannattajia. Supon seuraamien terrorismin torjunnan kohdehenkilöiden määrä on noussut. Supon mukaan tällaisia ihmisiä on nyt 370, kun aiemmin heitä oli 350.

Supon mukaan kotimaisista ääriryhmistä huomionarvoisin on uusnatsistinen Pohjoismainen vastarintaliike.

– Äärioikeistolaisissa ja maahanmuuttovastaisissa piireissä ilmenee yhä enemmän vainoamista ja vihakampanjointia, jonka kohteina ovat muun muassa viranomaiset, toimittajat ja tutkijat. Yleistyessään laajamittainen vihamielinen vaikuttaminen voi heikentää yhteiskunnan elintärkeitä toimintoja, Supo varoittaa.

Antifasta Supo ei sanonut mitään. Harva edes muistaa koko SAFKAa. Johan Bäckmanista ei ole enää oikeudenkäynnin jälkeen kuultu.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Pulinat pois, pakolaistenjakosopimus on hyväksytty Suomen osalta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

GCM-asiakirjaa kuvaillaan ulkoministeriön muistiossa poliittiseksi julistukseksi. Se ei sido jäsenmaitaan juridisesti lakimuutoksiin, mikä todetaan myös itse asiakirjassa useaan kertaan. Siinä myös vahvistetaan, että valtiot päättävät suvereenisti omasta maahanmuuttopolitiikastaan.

Asiakirjaa ei ulkoministeriön johtavan asiantuntijan Renne Klingen mukaan edes allekirjoiteta, ainoastaan hyväksytään. Se ei ole kansainvälinen sopimus.

– Sitoutumisen aste on puhtaasti kansallisesti päätettävä asia, Klinge sanoo Lännen Medialle.

Ministeriön muistiossa todetaan, ettei asiakirja myöskään edellytä muutoksia Suomen lainsäädäntöön. Klinge puolestaan lisää, että moni GCM:ssä esitetty asia on Suomessa pitkälti hoidossa.

Suomessa hallitus toimitti GCM:stä selvityksen eduskunnan suurelle valiokunnalle käsiteltäväksi, minkä lisäksi sitä käsiteltiin ulkoasiain- ja hallintovaliokunnissa. Valiokunnat eivät esittäneet toimia.

https://www.ts.fi/uutiset/maailma/4410829/GCMsiirt...

Käyttäjän pminkkin kuva
Petri Minkkinen

Hei Matti, en ole tänään ehtinyt seurata uutisia, joten en pysty ottamaan kantaa onko sopimus hyväksytty Suomen osalta. Jos sisäministeri Mykkänen on toiminut vastuullisesti, hän on poistunut Marrakechin konferenssista hyväksymättä GCM-sopimusta.

Toimituksen poiminnat