Petri Minkkinen Tutkijan näkökulmia ja ehdotuksia

Hallitusratkaisusta ja pakkomaahanottopolitiikan renessanssista

  • Combat sanglant dans le sud-ouest africain: la garnison allemande de Windhoek assiégée par les Herreros (1904), Namibia
    Combat sanglant dans le sud-ouest africain: la garnison allemande de Windhoek assiégée par les Herreros (1904), Namibia

Minun oli hieman vaikea uskoa, että Orpo ja Sipilä taustavoimineen ottaisivat niin suuren riskin kun nyt sitten tekivät, ellei sitten prosessin marssijärjestys ollut jo etukäteen tarkkaan suunniteltu.

Esillä on eniten pidetty sitä vaihtoehtoa, että persujen poissaoloa hallituksesta pyritään paikkaamaan kristillisdemokraateilla ja RKP:llä. Myös sen varaan saatetaan laskea, että osa persuista saattaisi olla halukkaita loikkaamaan tulevan uuden hallituksen jäsenpuolueiden riveihin.

Etenkin ensimmäisessä vaihtoehdossa hallituksen Eduskuntaenemmistö olisi niin pieni, että voi hyvin käydä, että Kepu ja Kokkarit joutuvat sanomaan hyvästi maakuntauudistukselle ja valinnanvapaus-SOTE:lle.

Varsinkin maakuntauudistuksen kaatuminen olisi minusta ikävää, mutta pelkään pahoin, että tällä mahdollisella uudella hallituskokoonpanolla valmistaudutaan vielä pahempaan takinkääntöön.

Kuten Halla-aho totesi, hallitusohjelmaan on kirjattu, että Suomen hallitus ei hyväksy sitä, että EU:ssa suunniteltu maahanpyrkijöiden ”taakanjako”-mekanismi olisi pakkoon perustuva. Itse en ollut siitä tietoinen, koska olen viime aikoina keskittynyt muihin asioihin, mutta Halla-aho muistutti myös siitä, että meneillään olevissa Dublin II -neuvotteluissa pyritään edistämään myös tätä vastaanottopakkoon ja kiintiöihin perustuvaa maahanpyrkijöiden jakomekanismia.

Orpo sanoi äskeisessä tiedotustilaisuudessa, että Suomen tulee olla valmis nopeisiin liikkeisiin muun muassa Euroopan integraatioon liittyvissä kysymyksissä. Myös Sipilä antoi ymmärtää, että muiden asioiden ohella myös maahanmuuttoon liittyvät asiat saattavat olla niitä nykyiseen hallitusohjelmaan liittyviä kohtia, jotka voitaisiin joutua avaamaan, kun uuden hallituksen pohjasta pian neuvotellaan.

Kirjoitin aikaisemmassa lähes kahden vuoden takaisessa blogikirjoituksessani ”Suomen tulee torjua EU:n suunnittelema pakkomaahanottopolitiikka” (22.9.2015) muun muassa seuraavaa:

”Nyt Euroopan unioni pyrkii ottamaan määräysvallan kansallisen suvereniteetin ehdottomasti syvimpään ytimeen kuuluvassa asiassa eli siitä, kuka saa päättää keitä jäsenvaltion alueella saa elää ja asua. Nimenomaan tämän kysymyksen suhteen läheisyysperiaatetta tulisi noudattaa maksimaalisesti eli jäsenvaltioilla pitää olla yksinoikeus päättää keitä sen valtionrajojen sisällä saa elää ja asua. ”

Silloisessa tilanteessa Sipilä oli todennut, että turvapaikanhakijoiden virta oli niin suuren luokan asia, että se jätti vakavuudessaan varjoonsa Suomen silloisen taloustilanteen. Tämä oli Sipilältä paljon sanottu.

Kirjoitin tältä pohjalta myös seuraavaa:

”Näin ollen pääministerin havainnon tulisi johtaa myös siihen, että Suomen hallitus ryhdistäytyy ja torjuu päättäväisesti Euroopan unionin Saksan ja Ranskan johdolla ja Ruotsin myötävaikutuksella tavoitteleman pakkomaahanottopolitiikan ja pakkomaahanottokiintiöt.

On syytä muistaa, että Euroopan unioni suunnittelee näistä kiintiöistä PYSYVIÄ ja PAKOLLISIA. Käytännössä niillä luotaisiin pysyvä automaatti ja putki, jota pitkin Suomi pakotettaisiin ottamaan vastaan jatkuvasti ja mahdollisesti alati kasvavia määriä kotiseutunsa jättäviä ihmisiä myös Saharan eteläpuolisesta Afrikasta, jonka väestönkasvun ennakoidaan olevan suurempaa kuin missään muualla maailmassa, vuoden 2010 823 miljoonasta asukkaasta 1,9 miljardiin asukkaaseen vuonna 2050 (katso Pew Research Center, ”Sub-Saharan Africa”, April 2, 2015, http://www.pewforum.org/2015/04/02/sub-saharan-africa/).”

JOS hallitus pyrkii uusilla hallitusjärjestelyillään valmistautumaan siihen, että Suomi kääntää takkinsa ja hyväksyy nämä EU:n automaattisuuteen, pysyvyyteen ja pakkoon perustuvat suunnitelmat, silloin Orpo ja Sipilä taustavoimineen ovat tietäen tai tietämättään rakentamassa MEGA-LUOKAN KATASTROFIA, joka pidemmällä tähtäimellä vakavasti uhkaa niin Suomen kuin suomalaisiksi kutsutun etnisen ryhmän (alun perin uralilaisiksi, sittemmin suomalais-ugrilaisiksi ja itämerensuomalaisiksi kutsutun väestöryhmän osa) olemassa oloa.

Petri Minkkinen

Kuvan tiedot:

Yksityiskohta piirroksesta “Combat sanglant dans le sud-ouest africain: la garnison allemande de Windhoek, assiégée par les Herreros, débloquée” (1904), Location: Namibia, Subject: imperialism; Germans; Herero (African people), Nationality/Culture: French. Note: Production: D. Cassigneul, imprimeur, 61, rue Lafayette, Paris. ; Imprimé sur la machine rotative chromo-typo de Marinoni (Encres Lorilleux)” , Harvard Library, Visual Information Access. The data and images in VIA are intended for public access and educational use. This material is owned, held, or licensed by the President and Fellows of Harvard College. It is being provided solely for the purpose of teaching or individual research. Purpose here: educational, folk/popular education.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat