Petri Minkkinen Tutkijan näkökulmia ja ehdotuksia

SUOMEN TULEE TORJUA EU:N SUUNNITTELEMA PAKKOMAAHANOTTOPOLITIIKKA

Euroopan unionin jäsenmaiden sisäministerit ja pääministerit kokoontuvat tänään tiistaina 22. syyskuuta 2015 ja huomenna keskiviikkona 23. syyskuuta 2015 neuvottelemaan ja päättämään EU:n maahanmuuttopoliittisesta linjasta. Petteri Orpo ja Juha Sipilä ovat nyt paljon vartijoina ja heidän tulisi yksiselitteisesti torjua EU:n suunnittelema pakkomaahanottopolitiikka ja pakkomaahanottokiintiöt.

YLE uutisoi 18.9.2015, että pääministeri Juha Sipilä pitää turvapaikanhakijoiden virtaa suuren luokan asiana, joka jättää taloushuolet varjoonsa. YLE:n mukaan Sipilä sanoi tiedotustilaisuudessa, että ”Pidän jo tuota meidän taloustilannetta pienempänä ongelmana kuin mitä tämä on, ja siihen pitää myös vastaavalla vakavuudella suhtautua”. (http://yle.fi/uutiset/paaministeri_sipila_turvapaikanhakijat_jo_talousti...)

Pääministeri Sipilän aivan oikea näkemys, että turvapaikanhakijoiden virta on taloudellista tilannetta pahempi ongelma, antaa aiheen toivoa, että Suomen hallituksen piirissä aletaan ymmärtää maahanmuuttotilanteen vakavuus. Nyt tulisi ymmärtää myös se, että kyse ei ole vain lyhytaikaisesta maahanpyrkypiikistä vaan pitkävaikutteisesta muutoksesta maailman siirtolaisvirtojen suuntautumisessa.

Näin ollen pääministerin havainnon tulisi johtaa myös siihen, että Suomen hallitus ryhdistäytyy ja torjuu päättäväisesti Euroopan unionin Saksan ja Ranskan johdolla ja Ruotsin myötävaikutuksella tavoitteleman pakkomaahanottopolitiikan ja pakkomaahanottokiintiöt.

On syytä muistaa, että Euroopan unioni suunnittelee näistä kiintiöistä PYSYVIÄ ja PAKOLLISIA. Käytännössä niillä luotaisiin pysyvä automaatti ja putki, jota pitkin Suomi pakotettaisiin ottamaan vastaan jatkuvasti ja mahdollisesti alati kasvavia määriä kotiseutunsa jättäviä ihmisiä myös Saharan eteläpuolisesta Afrikasta, jonka väestönkasvun ennakoidaan olevan suurempaa kuin missään muualla maailmassa, vuoden 2010 823 miljoonasta asukkaasta 1,9 miljardiin asukkaaseen vuonna 2050 (katso Pew Research Center, ”Sub-Saharan Africa”, April 2, 2015, http://www.pewforum.org/2015/04/02/sub-saharan-africa/).

Väkisinkin herää kysymys, onko Euroopan unionin pitkäntähtäimen tavoitteena asuttaa Suomi uudelleen aivan erilaisilla väestöillä kuin täällä jo tuhansia vuosia asuneella suomalais-ugrilaisella alkuperäisväestöllä ja maan muilla perinteisillä väestöryhmillä?

Euroopan unionin integroitumisen pohjavireenä on ollut pyrkimys kohti yhä tiiviimpää yhdentymistä kohti liittovaltiota. Integroitumista on tyypillisesti syvennetty kriisien kautta. Eurokriisin myötä on otettu suuri harppaus sekä kohti liittovaltiota että kohti komentoyhteisöä, jonka ei enää tarvitsisi kunnioittaa jäsenmaittensa ja niiden kansalaisten tahtoa ja oikeuksia.

Nyt Euroopan unioni pyrkii ottamaan määräysvallan kansallisen suvereniteetin ehdottomasti syvimpään ytimeen kuuluvassa asiassa eli siitä, kuka saa päättää keitä jäsenvaltion alueella saa elää ja asua. Nimenomaan tämän kysymyksen suhteen läheisyysperiaatetta tulisi noudattaa maksimaalisesti eli jäsenvaltioilla pitää olla yksinoikeus päättää keitä sen valtionrajojen sisällä saa elää ja asua.

Nyt on yksinkertaisesti VÄLTTÄMÄTÖNTÄ pysäyttää EU:n kehittyminen kohti pakottavaa komentoyhteisöä ja sen viimeaikaisin ilmenemismuoto eli EU:n suunnittelema pakkomaahanottopolitiikka ja pakkomaahanottokiintiöt.

Petri Minkkinen

Kirjoittaja on valtiotieteiden tohtori, tutkija, tietokirjailija ja Tiede- ja taideyhdistys KAKTUS ry:n puheenjohtaja

Katso myös http://pminkkin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202202-suomalais-ugrilaisten-ka...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän MikaelHyytiainen kuva
Mikael Hyytiainen

Kyllä tuo pakkomaahanmuuttopolitiikka pitäisikin torjua, ja pakolaiset ottaa väliaikaisella oleskeluluvalla ja palauttaa sitten takaisin pakolaisleireille. Mutta miten tätä vastustaisi, kun ainut kansallismielinen ääni, perussuomalaiset, ei vaikuta saavan mitään aikaan? Nyökyttelee vain muiden mukana "vapaaehtoisen" pakon edessä. Onko ideoita?

Käyttäjän pminkkin kuva
Petri Minkkinen

Sisäministeri Orpo ilmoitti tänään YLE:n uutisissa, että Suomi äänesti sisäministerikokouksessa tyhjää, eikä hyväksy sisäisten siirtojen pakollisuutta:

"Meillä on hallitusohjelmassa selvä linjaus siitä, että sisäisten siirtojen pitää perustua vapaaehtoisuuteen. Konsultoituani pääministeriä ja hallituskumppaneita Suomi pidättäytyi äänestyksestä, mutta samassa yhteydessä kerroin selkeästi, että Suomi kuitenkin osallistuu tällä omalla osuudellaan vapaaehtoisesti tähän yhteiseen jakoon", Orpo selittää tilannetta. (http://yle.fi/uutiset/ministeri_orpo_aanestamatta_...)

Henkilökohtaisesti katson, että pakkokiintiöitä ei tulisi hyväksyä lainkaan, ei edes "vapaaehtoisesti", koska maahanpyrkijöitä tulee muutenkin paljon ja meillä on niiden lisäksi jo aikaisempi kiintiöpakolaisrasite, mutta jos EU:n pysyväksi suunniteltu pakkopolitiikka saadaan torjuttua, olen valmis - vaikkakin hieman pitkin hampain - hyväksymään nyt kertaluonteisen 2400 maahanpyrkijän vastaanoton.

Odottelisin silti vielä keskiviikon pääministerikokousta. Jos myös Sipilä vastustaa pysyvää pakkopolitiikkaa, tilanne on siedettävä. Persujen kyllä pitäisi mielestäni vastustaa voimakkaammin mutta toivotaan, että he pystyvät hallituksen sisällä vaikuttamaan asiaan. Ainakin Orpon hinku ottaa vastaan maahanpyrkijöitä näyttäisi hieman talttuneen.

Toimituksen poiminnat